Експериментальні дослідження багатопорожнистих монолітних плит перекрить

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32347/2522-4182.5.2019.45-51

Ключові слова:

Пустотна монолітна плита, пустотутворювач, експериментальне дослідження, натурна модель, мiцність, трiщиностiйкість.

Анотація

Зарубіжний досвід зведення монолітних залізобетонних плит перекриття з введенням  в їх склад пустотоутворювачів свідчить про значні переваги таких плит перекрить перед суцільними. Однак ряд як, об’єктивних так і суб’єктивних факторів, стримують впровадження  цих  перспективних конструкцій в практику сучасного будівництва в Україні. Однією з причин цього є відсутність нормативної бази для проектування подібних плит і відсутність теоретичних та  експериментальних досліджень в цьому напрямку. З огляду на це, авторами проведені експериментальні  дослідження пустотної  монолітної плити, яка зведена в умовах будівельного майданчика.

 В статті наведені методика виготовлення дослідного фрагменту монолітної  плити перекриття з замкнутими порожнинами в умовах будівельного майданчика та  результати експериментальних дослідження міцності, жорсткості та тріщиностійкості такої плити. Експеримент підтвердив технологічну можливість виготовлення монолітних пустотних плит в умовах будівельного майданчика і при відсутності пустотоутворювачів промислового виробництва, міцність та жорсткість таких плит практично не зменшується в порівнянні з суцільними плитами при значній економії матеріалів і зменшенні  власної ваги плити перекриття.

Біографії авторів

Volodymyr Kripak, Київський національний університет будівництва і архітектури

професор кафедри  залізобетонних та кам’яних конструкцій,  к.т.н., проф.

Roman Antonov, Київський національний університет будівництва і архітектури

аспірант кафедри залізобетонних конструкцій

Посилання

Mota, M. (2009).Voided Two-Way Flat Plate Slabs.Structure , (April), 7.

CBD-MS & CRO, Cobiax Technology Handbook, Switzerland: Cobiax Techn. AG Zug

Стандарт СТО 35546020.001-2016. Несъемная опалубка Сибформ.

##submission.downloads##

Як цитувати

Kripak, V., & Antonov, R. (2019). Експериментальні дослідження багатопорожнистих монолітних плит перекрить. Будівельні конструкції. Теорія і практика, (5), 45–51. https://doi.org/10.32347/2522-4182.5.2019.45-51